Prípravné zápasy zima 2022/23

Považskobystričania skúšali štyroch hráčov a trafili štyrikrát žrď.
🟥MŠK POVAŽSKÁ BYSTRICA – SFC OPAVA 1:3 (0:0)
Týždeň po skončení druholigových bojov odohrala Pov. Bystrica prípravný zápas s jedenástym tímom druhej najvyššej českej ligy. Domácim chýbali okrem zranených Valu, Ľ. Mitáša a Borisa aj Demjan, Zuziak, Gamboš, Kucharčík, Petruš a Matejčík, ktorí dostali voľno. Tréner Peter Jakuš skúšal kvarteto hráčov – Vladislava Ciceka z Námestova, Tibora Ďungela z Martina, Richarda Pečarku zo Žiliny a Dávida Gubu z Bánovej. Považania začali útočne a už v 2. min Hundákovu strelu vytlačil Čož na brvno. Po následnom rohu Gubov strieľaný center neskončil v sieti a jeho strelu z voleja v 8. min kryl gólman. Po Hapalovej akcii zakončoval Nagy z 25 metrov strelou vedľa a v 16. min po jeho krížnej prihrávke chytil Číž strelu S. Čiernika. Begáň pálil o minútu nad a po Hapalovom priamom kope neprekonal gólmana ani v 19. min Hundák. Po jednom z množstva rohov nedal gól zblízka ani v 23. min Nagy a po Hundákovom dôraznom zisku lopty Hapal v 25. min namiesto prihrávky voľnému Gubovi zakončil z 20 metrov a obrana loptu zrazila na roh. Tlak MŠK silnel, Begáň v 26. min napálil loptu zdiaľky iba do žrde. Až v 32. min sa do šance dostal Latoň, no M. Slávik mu včas znížil strelecký uhol. Po Gubovom úniku a centri v 35. min sa po Hundákovej delovke triasla žrď a v 36. min Hapalova gólová strela tečovaná Veselým skončila znova na žrdi. V 37. min Ščudlov strieľaný center Rataj nezachytil a v 41. min M. Slávik vyrazil Ščudlovu strelu. Úspešný nebol ani S. Čiernik, ktorému zabránil v gólovej radosti Číž a obrana odkopla loptu na roh. Po prestávke hostia zlepšili defenzívu a domácich do šestnástky vôbec nepúšťali. V 55. min Rataj tečovanou strelou spoza šestnástky trafil k žrdi – 0:1. Odpovedať mohol v 62. min L. Slávik, lenže minul horný roh. V 63. min Dostál prehodil ďaleko vybehnutého Hodála a zvýšil do prázdnej brány na 0:2. Po krížnej prihrávke L. Slávika poslal Guba loptu do päťky, kde ju Begáň poslal nekompromisne pod brvno – 1:2. Fojtíček si v 71. min poradil so strelou L. Slávika a Cicek v 74. min nedočiahol Gubov center. Opava pohrozila v 76. min Židekom , o päť minút netrafil bránu Begáň. Snaha MŠK vyrovnať nebola úspešná, lebo Hundák hlavičkoval v 84. min tesne nad a v 85. min minul bránu aj Gajdoš. V 86. min sa po zaváhaní obrany usmernil Krömer loptu do domácej brány – 1:3.
🟥Góly: 69. Begáň – 55. Rataj, 63. Dostál, 86. Krömer. Tréner Peter Jakuš
🟥Pov. Bystrica: L. Slávik (46. Radovan Hodál) – Pečarka, Gabriš (46. Gajdoš), Ďungel, Vaculík, Begáň, Nagy (46. L. Slávik), Hapal, S. Čiernik (46. Cicek), Hundák, Guba.
🟨Opava: Číž (46. Fojtíček) – Celta, Latoň, Pejša, Mikulenka, Ščudla (46. Židek), Gorčica, Doleček (46. Blatný), Dostál, Rataj, Hranoš (46. Krömer).
🟧Rozhodoval Hrenák.
🟥Jozef Šprocha
Považskobystrickí záložníci mali strelecký deň.
🟥MŠK Pov. Bystrica – SK Kvítkovice 6:2 (3:1)
V druhom prípravnom zápase pred koncoročnou dovolenkou hostili Považskobystričania ôsmy tím tretej najvyššej českej súťaže – MSFL – SK Kvítkovice (donedávna Otrokovice). Domácim chýbalo pre zranenie, choroby, či povinnosti v zamestnaní a škole viacero hráčov. Príležitosť dostalo trio dorastencov – Peter Ernek, Jakub Bačík a Samuel Solík, na skúške bol aj Roman Jambor z Nového Mesta spolu s Richardom Pečarkom. Úvod patril MŠK, po Zuziakovej akcii sa L. Slávik ani Demjan nepresadili, no Gamboš zo šestnástky trafil presne – 1:0. Hostia pridali a v 10. min Guzík prekvapil Hodála – 1:1.O dve minúty znova ušiel Guzík, ale jeho pokus o lob Hodál chytil. V 13. min prudká strela hostí letela nad. Po krížnom Nagyovom pase brankár s námahou vyrazil tvrdú Zuziakovu strelu. O tri minúty sa rútil na bránu Ernek, no gólmana neprekonal. V 23. min Zuziak poľahky prešiel obranou až k bránkovej čiare a jeho prudkú prihrávku usmernil Hapal z kroku do prázdnej brány – 2:1. Po Jamborovom úniku v 26. min osamotený Gamboš loptu netrafil hlavou ideálne a o dve minúty Hodál zachraňoval pádom pod súperove nohy. V 35. min Zuziak si to namieril po krídle k bránkovej čiare a jeho presnú prihrávku poslal Gamboš pod brvno – 3:1. Hodál úspešne zakročil aj v 36. min a s chuťou hrajúci Zuziak po peknom sóle mohol dať gól v 43. min., no brankár bravúrne zasiahol. Po prestávke domácim chvíľu trvalo, kým si našli svoje miesta a v 53. min Hapalov priamy kop skončil v náručí gólmana. Na druhej strane skončila strela v 55. min vedľa. V 61. min Nagy parádnou strelou z 25 metrov trafil k žrdi – 4:1. Považskobystričania hrali rýchlo, darili sa im kombinácie a v 65. min po Begáňovej strele vyrazenej brankárom poslal Ernek loptu tesne vedľa. V 67. min si za obranu nabehol Hapal a pomedzi gólmanove nohy zvyšoval na 5:1. V 75. min Begáň krížnou prihrávkou našiel nabiehajúceho Hapala, a ten chladnokrvne povedľa vybiehajúceho brankára zavŕšil svoj hetrik – 6:1. Domáci mali náznaky ďalších šancí, ale gól nadali. V poslednej minúte sa hostia dostali do šestnástky a Kiška umiestnenou strelou znížil na 6:2.
🟥Góly: 23., 67. a 75. Hapal, 3. a 35. Gamboš, 61. Nagy – 10. Guzík, 90. Kiška
🟥Pov. Bystrica: Radovan Hodál (60. Bačík) – Jambor, Pečarka, Kucharčík (46. Vaculík), Petruš, Hapal, Gamboš, Nagy, Demjan (46. Solík), Zuziak (46. Begáň), L. Slávik (12. Ernek).
🟧Rozhodoval: Oselský.
🟥Jozef Šprocha
3.PZ – 2.12.2022 o 14.00 hod.
🟥MŠK ŽILINA – MŠK POVAŽSKÁ BYSTRICA 3:0 (1:0)
V zápase proti takmer kompletnému extraligistovi začali hostia v bráne so Žilinčanom Teplanom, kým v domácej bráne stál M. Slávik. Pov. Bystrica hrala nebojácne, náznak šance L. Slávika skončil iba rohom. Domáci pohrozili v 13. min Galčíkom, ktorého krížna strela smerovala vedľa a o minútu prudko pálil vedľa zo šestnástky Myslovič. V 17. min priamy kop Zuziaka M. Slávik neudržal, no Hundák ani Kucharčík sa k lopte nestačili dostať. O dve minúty Teplan kontroloval Kaprálikov pokus z uhla smerujúci tesne vedľa. V 25. min po rýchlej akcii Kaprálik obišiel vybiehajúceho Teplana a poslal loptu do prázdnej brány – 1:0. Hostí gól vyburcoval a v 28. min Zuziakovom centri musel vyrážať M. Slávik Hapalovu strelu. V 29. min Myslovič mieril vedľa a o minútu Bariho pokus spoza šestnástky vytlačil Teplan na roh. Závere polčasu patril Žilinčanom, v 42. min po galčíkovom úniku Kaprálik netrafil bránu a v 44. min Kaprálikov únik zmaril pohotovým zákrokom Teplan. V sieti neskončil ani Myslovičov pokus v 45. min spoza šestnástky, ktorý gólman vyrazil. Po prestávke prišli noví hráčí a už v 46. min Begáň poslal loptu pomedzi Belaníkove nohy, no ten sa včas zorientoval a loptu zachytil. Galčík v 47. min poslal loptu iba do žrde a o dve minúty Belaník s námahou vyrazil dobre zakrútenú Begáňovu strelu o šibenice na roh. Hra bola vyrovnaná a ďalšia šanca prišla až v 60. min, keď po Galčíkovej strele Teplan včas zasiahol pred Krstičom. V 63. min Gamboš našiel dlhým pasom nabiehajúceho S. Čiernika, no ten bez prípravy vystrelil mimo. Nepresný bol aj Begáňov pokus v 65. min a tak udrelo na druhej strane. Anang v 67. min poslal do úniku Kaprálika, ktorý prihral úplne voľnému Krstičovi, ktorý skóroval do prázdnej brány – 2:0. Po Gambošovom centri v 70. min Belaník reflexívne zasiahol pri Nagyovej strele. Galčík zaváhal v šanci v 76. min a obrovskú možnosť spálil Krstič v 80. min, keď zblízka netrafil odkrytú bránu. V 83. min sa presadil v šestnástke Kaprálik a z uhla bombou pod brvno zvyšoval na 3:0. Hostia bojovali, strelu Petruša v 85. min kryl domáci gólman. V závere mal dve šance Galčík, ale v 87. min mu loptu pádom pod nohy Teplan, ktorý obetavo zmaril prudkú strelu aj v 90. min.
🟥Góly: 25. a 83. Kaprálik, 67. Krstič.
🟨Žilina: M. Slávik (46. Belaník) – Leitner (46. Minárik), Kopásek, Myslovič (46. Šnajder), Kaprálik, Iľko, Stojčevski (46. Ndjeungoue), T. Jambor (46. Krstič), Bari (46. Anang), Nemčík (46. Kopas), Galčík.
🟥Pov. Bystrica: Teplan – Pečarka, Kucharčík (46. Jambor), Matejčík (46. Vaculík), Petruš, Gamboš (72. Solík), Hapal (72. Ernek), Nagy, Hundák (72. Mitáš), Slávik (46. Begáň), Zuziak (46. Čiernik).
🟧Rozhodoval Papuča.
🟥Jozef Šprocha
4.PZ – sobota 14.1.2023 o 13.00 hod.
Považskobystričania siahali po prestávke po výhre nad prvoligistom.
🟥MFK RUŽOMBEROK – MŠK POVAŽSKÁ BYSTRICA 1:1 (1:0)
Oba tímy nastúpili na svoje premiérové prípravné duely v novom roku. Hostia nastúpili oproti jesennej časti vo výrazne pozmenenej zostave s päticou nových tvárí. Dôležitý moment sa odohral už v 5. min, kedy išiel Guba dôrazne za loptou, no tú pred ním vyrazil padajúci gólman Frühwald rukou mimo šestnástky, ale rozhodca po následnom faule nariadil iba priamy kop a brankára nevylúčil. V 11. min prešiel obranou Úradník, no Teplan nohou loptu odvrátil. O tri minúty nebezpečný Gubov padáčik skončil iba tesne nad brvnom a v 15. min Úradníkov pokus vyrazil brankár a dorážka smerovala vedľa. Hapalov prienik v 18. min skončil nepresnou prihrávkou, nasledoval protiútok a po Chrienovej strele tečovanej Matejčíkom Teplan loptu vytiahol spod brvna na roh. V 21. min po rohu pálil Zsigmund z hranice šestnástky z voleja nad. Hra bola potom vyrovnaná, hralo sa medzi šestnástkami. Až v 34. min vyskúšal z 20 metrov Macejko brankára, no ten jeho strelu vyrazil. V 38. min Frühwald po riskantnej kľučke na Gubu takmer prišiel o loptu a o minútu Chrien hlavičkoval nad bránu MŠK. V 42. min po ochotnom páde domáceho hráča nariadil nepresný rozhodca jedenástku, ktorú mu Teplan vyrazil a spoluhráči poslali odrazenú loptu na roh.
Gólman hostí v 45. min vyrazil strelu Luterána, vzápätí aj pokus Kelemena, ale na Madleňákov krížny pokus k žrdi nestačil – 1:0. V 50. min Giulianov nebezpečný center preletel ponad bránu hostí a o minútu po centri Kucharčík minul domácu bránu. V 57. min Halabrínova strela minula považskobystrickú bránu. Hostia začali tlačiť a domácim neostávalo nič iné, iba sa brániť. V 65. min po Gubovom prieniku sa v skrumáži nepresadili Boris s Demjanom. O minútu po akcii L. Slávika Ťapaj vyrazil strelu Čiernika, ktorý v 68. min pálil z diaľky vedľa. V 70. min vytiahol domáci brankár bombu L. Slávika na roh, po ktorom Kucharčík trafil iba bočnú sieť. V 73. min sa hostia dočkali. Meninový oslávenec Hodál vysunul na ľavom krídle Vaculíka, ktorého center sklepol Demjan pred nabiehajúceho Čiernika a jeho delovka skončila v hornom rohu – 1:1. O päť minút skončila lopta po priamom kope Slávika tesne nad bránou a v 80. min domáci zamrzli, keď si na nádherný Borisov center naskočil Kucharčík, no jeho hlavička skončila na brvne. Domáci Ťapaj si ešte poradil v 85. min so strelou Slávika a nádejný pokus Gubu v poslednej chvíli zblokoval domáci obranca.
🟥Góly: 45. Madleňák – 73. Čiernik.
🟨Ružomberok: Frühwald (46. Ťapaj) – Fabiš (46. Marek), Mrva (67. Malý), Malý (46. J. Maslo), Madleňák, Zsigmund (46. Švehla), Úradník (38. Luterán), Chrien (46. Halabrín), Rakyta (31. Matej), Macejko (62. Úradník), Kelemen (46. Gerec).
🟥Pov. Bystrica: Teplan (46. Hodál) – Jambor (46. Pečarka), Matejčík, Kucharčík, Petruš (46. Vaculík), Nagy, Begáň (46. Boris), Hapal (46. Slávik), Guba, Ďungel (46. Demjan), Zuziak (46. Čiernik).
Na sníme autor gólu Pov. Bystrice Sebastián Čiernik (v červenom).
🟥Jozef Šprocha
5.PZ – utorok 24.1.2023 o 14.00 hod.
MŠK POVAŽSKÁ BYSTRICA – SFC OPAVA 2:4 (1:1)
Považskobystričania doplatili na zaváhania v zadných radoch.
Vo svojom druhom prípravnom zápase skúšal šťastie v 6. min Slávik, no jeho ďalekonosný pokus smeroval nad bránu hostí. O štyri minúty minúty po Pečarkovom faule, ktorý sa zranil a o chvíľu musel striedať, zahrávali hostia trestný kop a na presnú Helebrandovu hlavičku bol aj napriek snahe Teplan krátky – 0:1. V 12. min zachraňoval domáci brankár iba odvážnym pádom pod Ratajove nohy. Na druhej strane sa v 14. min uvoľnil na šestnástke Slávik, ale Číž jeho strelu do horného rohu vyrazil. Hosťujúci Kramář sa v 16. min dostával do šance, ale Teplan mu loptu odkopol na roh. Ščudla zbehol v 21. min po krídle, ale jeho prihrávka cez päťku nenašla nikoho pred domácou bránou. Hostia mali v 27. min obrovskú šancu, keď po Dostálovej prihrávke Teplan vyrazil Kramářovu tutovku a poradil si aj s následným gólovým volejom Šiguta. Kramář nemal šťastie ani o minútu, keď opäť prehral súboj s domácim gólmanom. V 41. min si Slávik všimol, že opavský brankár stojí ďaleko pred bránou, poslal loptu z vlastnej polovici, ktorá preletela ponad Číža a skončila v sieti – 1:1. Po prestriedaní začali Považskobystričania druhý polčas aktívne, no Gubov prienik ani strela Ďungela Fojtíčkovi problémy nenarobili. V 50. min domáci nechali na hranici šestnástky manévrovať s loptou Kadleca a tečovaná strela prekvapila Hodála, ktorý sa márne za ňou naťahoval – 1:2. Autor gólu v 53. min z dobrej pozície hlavičkoval vedľa a v 60. min pálil Klenot zo šestnástky nad domácu bránu. Opavčania mali v týchto momentoch loptu častejšie pod kontrolou a hráči MŠK sa do blízkosti ich brány dostávali iba sporadicky. Hodál v 62. min stihol vykopnúť loptu pred dobiehajúcim Buchvaldekom, no podobný kúsok sa mu nevyplatil v 70. min, keď bol pri lopte rýchlejší Hronoš a poslal ju povedľa neho do siete – 1:3. Domáci sa nevzdávali, aktívny Slávik prešiel v 73. min po krídle a prudkou strelou pod brvno znížil na 2:3. O päť minút po faule na dvojgólového strelca MŠK kryl Fojtíček priamy kop Petruša z 18 metrov. V 84. min Bílek mieril zo šestnástky tesne nad. Snaha MŠK nebola úspešná, v 85. min po strate lopty ušiel Hranoš a Šeba zblízka nezaváhal – 2:4.
🟥Góly: 41. a 73. Slávik – 10. Helebrand, 50. Kadlec, 70. Hranoš, 85. Šeba.
🟥Pov. Bystrica: Teplan (46. Hodál) – Pečarka (20. Vaculík), Matejčík, Kucharčík (46. Ďungel), Slaninka, Nagy (46. Petruš), Čiernik, Boris (46. Hapal), Slávik, Demjan (46. Guba), Zuziak (46. Begáň).
🟨Opava: Číž (46. Fojtíček) – Vincour, Janoščin, Dostál (46. Gorčica), Šigut (46. Janjuš), Ščudla (46. Kadlec), Tsykalo (46. Bílek), Buchvaldek (65. Šeba), Helebrand (46. Pejša), Kramář (46. Klejnot), Rataj (46. Hranoš).
🟧Rozhodovali B. Mihálik, Zboran, Vojtík.
🟥Jozef Šprocha
6.PZ – sobota 28.1.2023 o 11.00 hod.
ŠKF SEREĎ – MŠK POVAŽSKÁ BYSTRICA 0:2 (0:1)
V treťom prípravnom zápase nastúpili Považskobystričania proti tretiemu tímu 3. ligy, ktorý ešte vlani hral najvyššiu súťaž. Domáci sa od úvodu snažili prekonať pevnú defenzívu súpera, ale veľmi sa im to nedarilo. Prvý pokus v 9. min spoza šestnástky Teplan pohodlne kryl. Po priamom kope Slávika v 12. min akrobaticky zakončoval Demjan, no Yakubu jeho strelu chytil. V 15. a 16. min Sereďania dvakrát pohrozili po rýchlych akciách, no Teplan si so strelami poradil. Strelu Slávika v 18. min zblokovala obrana a ten istý hráč v 20. min po Vaculíkovom centri, ktorý podbehol obranca, mieril vedľa. Hralo sa rýchlo, ale väčšinou medzi šestnástkami. V 29. min domáci vystrelili zdiaľky, no strela nebola nebezpečná. Po Demjanovej zblokovanej strele nasledoval roh, no Kucharčík, ktorý vyskočil najvyššie, hlavičkoval nad. Priamy kop Mpofua v 33. min z 20 metrov skončil tesne nad horným rohom Teplanovej brány. Aj hostia mali šancu po priamom kope Slávika v 37. min, keď jeho bombu Yakubu neudržal, ale pri lopte bol skôr ako dobiehajúci Kucharčík. Ten bol na začiatku gólovej akcie v 42. min. Na jeho krížny pas si nabehol na ľavom krídle Zuziak, potiahol akciu, našiel Gubu, ktorého strelu bez prípravy gólman iba vyrazil a pohotový Demjan osvedčil gólový inštinkt – 0:1. O minútu pohrozili domáci, ale Teplan včas zasiahol. V 50. min chytil domáci brankár loptu po malej domov v šestnástke, no chybu napravil, keď vyrazil prudkú strelu Slávika po nepriamom kope. O dve minúty centrovaná lopte skončila na brvne brány MŠK. Guba sa v 56. min v šestnástke nepresadil, o minútu Yakubu vyrazil Hapalovu strelu z 25 metrov do brvna. V 59. min Demjan využil nedorozumenie v zadných radoch a strelou povedľa vybiehajúceho brankára zvýšil na 0:2. Po prestriedaní pätice hráčov už v 61. min letela strela Čiernika zo šestnástky nad. Teplan si pripísal úspešný zákrok aj v 65. min, no s blížiacim sa záverom sa Považskobystričania viac a viac tlačili pred domácu bránu. Begáň v 79. min prešiel obranou, ale vybiehajúci brankár nohou zachránil. Po prihrávke Čiernika skončila Hapalova strela tesne vedľa a v 85. min Yakubu s námahou vytlačil Borisovu strelu spoza šestnástky na roh.
🟥Góly: 42. a 59. Demjan.
🟥Pov. Bystrica: Teplan – Vaculík (61. Petruš)), Matejčík (61. Čiernik), Kucharčík, Ďungel, Nagy, Hapal, Slávik (61. Begáň), Demjan (61. Boris), Guba, Zuziak (61. Krasňan).
7.PZ – sobota 4.2.2023 o 11.00 hod.
Považskobystričania sa nevyvarovali chýb v zadných radoch.
🟥MŠK POVAŽSKÁ BYSTRICA – 1. FC SLOVÁCKO B B 2:2 (0:1)
Vo štvrtom prípravnom zápase domácemu trénerovi chýbali pre zranenie okrem dlhšie absentujúceho Ľ. Mitáša aj Pečarka a Guba, Slávik dostal voľno. Piaty tím tretej najvyššej súťaže MSFL, ktorý je rezervou prvoligového Slovácka, začal výborne. Už v 2. min domáci zadáci podcenili nakopnutú loptu, za ktorou sa vydal Aldin a krížnou strelou z hranice šestnástky umiestnil loptu nechytateľne k žrdi – 0:1. O dve minúty mohlo byť vyrovnané, ale Ďungelovu strelu brankár vyrazil. Hostia hrali rýchlo, kombinačne a domácich do šancí nepúšťali. V 12. min po priamom kope Hapala hlavičkoval Nagy vedľa a v 14. min si brankár poradil s nepríjemným Zuziakovým centrom, ktorý padal do šibenice. Považskobystričania potom kopali tri rohy, no bez úspešného zakončenia. V 22. min sa pred Teplanom ocitol osamotený hráč súpera, no jeho strelu obrana zblokovala. Potom prišla silná snehová prehánka, počas ktorej sa hralo iba v strede ihriska. Až v 43. min predviedol reflexívny zákrok Teplan, o minútu na druhej strane neprestrelil gólmana Ďungel a po následnom rohu nebol úspešný pri zakončení ani Kucharčík, ktorý pre zdravotné problémy už v hre nepokračoval. Po prestávke domáci útok oživil nestárnúci Demjan a v 47. min priamy kop Zuziaka letel iba tesne nad. V 55. min po dlhom pase S. Čiernika na Zuziaka zahral pozične zle postavený obranca Slovácka v šestnástke rukou a Hapal z jedenástky poslal brankára na opačnú stranu – 1:1. Súper odpovedal v 62. min parádnym volejom spoza šestnástky, no Teplan bol pripravený. S chuťou hrajúci Hapal v 66. min krásne vysunul nabiehajúce Ďungela, ktorý ustál súboj s obranou a popod vybiehajúceho gólmana poslal loptu druhýkrát do siete – 2:1. Hostia nechceli prehrať a zvýšili aktivitu. Strela v 72. min ešte mierila vedľa, no po strate lopty na útočnej polovci domáci obrancovia prepadli v defenzíve a Šlachta prudkou strelou z voleja v 75. min spoza šestnástky od žrde vyrovnal na 2:2. Teplan si v závere pripísal v 80. a v 82. min dva veľmi dobré zákroky. Domáci sa s trojicou dorastencov v ofenzíve snažili strhnúť výhru na svoju stranu, ale chýbal pokoj a tak sa duel skončil remízou.
🟥Góly: 55. Hapal (11 m), 66. Ďungel – 2. Aldin, 75. Šlachta.
🟥Pov. Bystrica: Teplan – Begáň, Matejčík, Kucharčík (46. Demjan), Vaculík (22. Petruš), Nagy, Boris (67. Solík), Hapal (67. Krasňan),  Čiernik, Ďungel (67. Ernek), Zuziak.
🟥Jozef Šprocha
8.PZ – piatok 10.2.2023 o 17.00 hod.
Výhru nad húževnatým treťoligistom zariadil Lukáš Slávik
🟥MŠK POVAŽSKÁ BYSTRICA – OK ČASTKOVCE 3:0 (1:0)
V piatom prípravnom dueli proti štvrtému tímu 3. ligy domáci nastúpili bez zranených Gubu, Pečarku, Kucharčíka, Borisa, Ľ. Mitáša a chorých Demjana a Teplana.na skúške boli Lotyš Daniel Davydovycs a Mário Mihál z Liptovského Mikuláša. Prvý pokus mal domáci Hapal v 4. min, ale bránu netrafil. Hostia hrali spoľahlivo zozadu, držali loptu a snažili sa o kombináciu, no finálna prihrávka chýbala. Domáci mali potom výbornú útočnú päťminútovku. Po Zuziakovej akcii v 12. min Hapalovu strelu kryl brankár a o minútu sa pred šestnástkou uvoľnil Zuziaka, ale jeho tvrdá strela sa odrazila iba od žrde. Slávik nebol úspešný pri ďalekonosnom pokuse v 14. min, kedy lopta skončila nad a v 15. min po Zuziakovom centri hlavičkoval vedľa. Potom sa hralo väčšinou v strede, až v 24. min po dlhom nákope a prečíslení sa uvoľnil Begáň,posunul loptu Slávikovi, ktorý ušiel obrancovi a spoza šestnástky prestrelil gólmana – 1:0. Po Ďungelovom centri pálil aktívny  Slávik v 26. min z voleja z hranice šestnástky nad. Hostia mali o minútu najväčšiu šancu, ale tvrdú strelu odvrátil Mihál a následný pokus nožničkami Hodál kryl. V 41. min po rohu sa ocitol v šanci Mihál, no brankára zblízka neprekonal. Po prestávke v 49. min nabiehajúci Hapal nedočiahol na pekný Zuziakov center. Častkovce pokračovali vo svojej hre, no domáca obrana fungovala spoľahlivo. V 56. min Hodál dvakrát odvážne vybehol a odvrátil loptu pred útočníkmi súpera. V 60. min unikol po krídle Hapal, ale nemal presnú mušku. O minútu Mihál krásnou kolmicou poslal do úniku Slávika, ktorý bol na hranici ofsajdu a sólo zakončil strelou povedľa gólmana – 2:0. O dve minúty ušiel dvojgólový strelec, no namiesto zakončenia hľadal Hapala, ktorý sa k lopte nedostal. Ďalšie pokusy domácich boli neúspešné, no v 74. min vybojoval Slávik loptu na krídle, poslal šikovne loptu do šestnástky, kde si nabehol Vaculík. Domáci obranca namiesto strely posunul loptu Zuziakovi, a ten z uhla trafil presne do prázdnej brány – 3:0. Hodál v 79. min pádom pod nohami pokazil hosťom možnosť dosiahnuť aspoň čestný gól. V 81. min vyhral súboj s brankárom dorastenec Krasňan, ale jeho gól do prázdnej brány neplatil pre ofsajd. V 88. min vymyslel Hapal akciu na hetrik pre Slávika, ten prekonal brankára, lenže lopta o niekoľko centimetrov minula žrď brány Častkoviec.
🟥Góly: 24. a 61. Slávik, 74. Zuziak.
🟥Pov. Bystrica:  Hodál – Matejčík, Nagy (46. Vaculík), Mihál, Davydovycs, Begáň, Čiernik (74. J. Ragula), Hapal, Zuziak (74. Solík),  Slávik, Ďungel (56. Krasňan).
🟥Jozef Šprocha

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /data/web/virtuals/114283/virtual/www/domains/mskpb.eu/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /data/web/virtuals/114283/virtual/www/domains/mskpb.eu/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Start a Conversation

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *