Rekonštrukcia štadióna 4

1.6.2020

TENTO TÝŽDEŇ RADNICA SPÚŠŤA SÚŤAŽ NA ZHOTOVITEĽA REKONŠTRUKCIE FUTBALOVÉHO ŠTADIÓNA

Futbalový klub v Považskej Bystrici oslávi tento rok storočnicu. V súčasnosti pôsobí pod Mestskými športovými klubmi a hrá tretiu ligu. K nemu neodmysliteľne patrí aj futbalový štadión, ktorý sa práve v jubilejnej storočnici dočká rekonštrukcie. V prvej etape prejdú obnovou dve tribúny.

Mesto Považská Bystrica využilo v minulosti dotáciu zo Slovenského futbalového zväzu na výstavbu umelej trávy, ktorá nahradila bývalé škvarové ihrisko. V minulom roku sa mu podarilo získať ďalšiu, a to na rekonštrukciu futbalového štadióna vo výške 750 000 eur. Projekt je pripravený na rekonštrukciu celého štadióna v zmysle stavebného povolenia. Je rozdelený na etapy, v prvej sa vybudujú dve protiľahlé tribúny v celej dĺžke hracej plochy aj s prekrytím hľadiska pre 2 200 – 2 300 divákov.

Počas tohto týždňa bude vypísaná súťaž a počas dvoch mesiacov by sa malo začať s výstavbou. Mesto zatiaľ robí prípravné práce. Odstránili sa lavičky, postupne zmiznú aj betóny, všetko je v gescii Mestských športových klubov. Pôvodne mali práce na rekonštrukcii štadióna ukončené v tomto roku. Na mimoriadnu situáciu v súvislosti so šírením ochorenia COVID-19 zareagoval aj Slovenský futbalový zväz, ktorý predĺžil termín realizácie prác o rok. Napriek tomu by mesto chcelo naplánované práce stihnúť ešte v tomto roku. Súčasťou rekonštrukcie bude aj obnova atletickej dráhy, ktorej realizácia sa predpokladá na budúci rok.


Notice: compact(): Undefined variable: limits in /data/web/virtuals/114283/virtual/www/domains/mskpb.eu/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /data/web/virtuals/114283/virtual/www/domains/mskpb.eu/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Start a Conversation

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *