Kroměříž – P.Bystrica

vs
Gól
2
1
Penalta
0
0
Žltá karta
0
0
Červená karta
0
0

Výsledky

Klub1. polčas2. polčasGóly
Slávia Kroměříž112
MŠK Považská Bystrica011

Podrobnosti

Dátum Liga Sezóna Čas
20. júla 2024 PRÍPRAVNÝ ZÁPAS 2024/25 90'

Rekapitulácia

Zbytočná prehra v generálke gólmi v závere polčasov.
🟥HANÁCKA SLÁVIA KROMĚŘÍŽ – MŠK POVAŽSKÁ BYSTRICA 2:1 (1:0)
V piatom prípravnom zápase, ktorý bol generálkou na prvý domáci duel so Slovanom B, hrala Pov. Bystrica proti tímu, ktorý v minulej sezóne vypadol z 2. ligy. Hosťom chýbali pre ochorenie Čurik, Matejčík, Kubala a Jakubík, počas rozcvičky odstúpil pre zdravotné problémy aj Boris. Do prvej šance sa dostali hostia, ale v 7. min po Jánošíkovom uvoľnení sa a centri hlavičkoval Sloboda nad. Priamy kop domácich po centri Matouška v 14. min skončil rohom. Stratu lopty sa snažil využiť v 20. min domáci hráč, ale z polovice ihriska bránu netrafil. Potom hostia prišli o zraneného Rapavého a v 32. min mohli ísť do vedenia, ale ideálny Jánošíkov center poslal Cisár z päťky trestuhodne vedľa. Považskobystričania napádali domácich zadákov a v 34. min boli takmer úspešný, keď Zavadil nakopol loptu do Jánošíka a od neho odrazenú loptu Dostál zachytil. O tri minúty zakončil Holík spoza šestnástky nad, ale v 44. min po rýchlej akcii a spätnej prihrávke Holík s prehľadom z hranice šestnástky umiestnil loptu nechytateľne k žrdi – 1:0, v čom mu nezabránil ani do strely sa vrhajúci Pagáč. Druhý polčas začali hostia ako vymenení a v 47. min mohli vyrovnať. Tancík po zisku lopty ušiel obrancom, obišiel aj brankára Slezáka, no vracajúci sa Matoušek obetavo v páde zblokoval loptu smerujúcu do prázdnej brány a Kopečný ju spred bránkovej čiary poslal do bezpečia. V 50. min pálil domáci Kříž nad a v 52. min po neodpísanom faule na Pagáča zachraňoval Kalina. Tancík v snahe odčiniť neúspešné zakončenie spolu so Slobodom pri napádaní donútili domácich k chybe a v 53. min umiestnil loptu presne k žrdi – 1:1. Hostia boli pri chuti, vzápätí po Zemkovej strele a následnom rohu hlavičkoval Kucharčík prudko vedľa a v 56. min Slezák v poslednej chvíli zachránil pred Krasňanom po Jánošíkovom centri. Cupák v 57. min mieril vedľa a v 61. min po chybe rozhodcu hráči MŠK reklamovali domáci priestupok, do šance sa dostal Koryčan, ale Kalina a potom Pagáč nebezpečenstvo odvrátili. Po nepotrestanom faule na J. Mitaša v 66. min zakončil osamotený Mlčoch z voleja vysoko nad. O niekoľko sekúnd sa do šance dostával Holík, ale Kalina v páde zachránil. V 68. min stiahol domáci hráč v šestnástke Tancíka, ale domácich zachránil ofsajdový verdikt. Striedajúci Solík v 75. min vybojoval loptu pre Tancíka, ale obrancovia si už na neho dali pozor. O minútu Kalina zmaril šancu osamoteného Koryčana a v 82. min ho po Oulehlovej prihrávke neprekonal Kalinu zblízka Mlčoch. V závere sa hostia snažili rozhodnúť, ale v 86. min tvrdú strelu J. Mitaša z 25 metrov zneškodnil na dvakrát Slezák. V 88. min po trestnom kope od autovej čiary si obrana MŠK nedal pozor na Kopečného a najnižší hráč domácich z päťky nedal umiestnenou hlavičkou Kalinovi šancu – 2:1. Pov. Bystrica doplatila na chyby v obrane a nekoncentrovanosť, keď sa často viac venovali rozhodnutiam nepresného rozhodcu.
🟥Góly: 44. Holík, 88. Kopečný – 53. Tancík.
🟦Kroměříž: Dostál – Zavadil, Bartoš, Cupák, Holík, Kříž, Matoušek, Dočkal, Jeleček, Bewene, Chwaszcz (Slezák, Vyhlíd, Mlčoch, Oulehla, Kopečný, Červenka, Koryčan).
🟥Pov. Bystrica: Hodál (46. Kalina) – J. Mitaš, Pagáč, Kucharčík, Vaculík, Cisár, Zemko (73. Solík), Sloboda, Rapavý (28. ???? ), Jánošík (86. Ernek), Krasňan.
Jozef Šprocha