Pred sezónou 2024/25

Už v sobotu štartuje MONACObet liga, do Považskej Bystrice príde Slovan B.
🟥MŠK Považská Bystrica vyhovela súperovi a nový ročník začína doma so Slovanom B.
V stretnutí 1. kola Monacobet ligy sa v sobotu 27. mája o 17. h predstaví vlaňajší piaty tím MŠK Pov. Bystrica doma s dvanástym Slovanom Bratislava B. Zápas sa mal pôvodne hrať v Bratislave o deň neskôr, ale pre chýbajúce šatne vyhoveli Považskobystričania súperovi a zápas sa odohrá na Považí.
🟥Príprava
Považskobystričania v príprave na novú sezónu prehrali s Prostějovom v Hutisku Solanec 0:2 (0:1), remizovali doma s Opavou 2:2 (0:1), Pagáč, A. Baštek, prehrali s Olomoucom B v Slatiniciach 0:1 (0:1), remizovali v Drnoviciach s Vyškovom 0:0 a prehrali v Kroměříži 1:2 (0:1), Tancík.
🟥Pozmenený káder
Káder MŠK Považská Bystrica 2024/2025
Klub doťahuje pôsobenie brankára Kalinu aj útočníka Praženku v MŠK, informovať budeme o nich hneď, ako sa situácia vyrieši, podobne to je aj s triom dlhodobo zranených hráčov.
Brankári: Radovan Hodál (1998), 🔻Marek Kalina (1997) – zatiaľ v riešení, Matúš Baštek (2006)
Obrancovia: Maroš Čurik (1997), Martin Matejčík (2002), Dušan Kucharčík (1994), Slavomír Pagáč (1997), Matej Vaculík (1997), Jozef Mitaš (2005), Ján Kubala (2005).
Záložníci: Anton Sloboda (1987), Roman Zemko (1998), Mário Boris (1995), Adam Cisár (1995), Patrik Jakubík (2003), Samuel Solík (2005).
Útočníci: Jakub Tancík (2000), Daniel Rapavý (1994), Lukáš Jánošík (1994), Tomáš Krasňan (2005), Andrej Baštek (2006), Peter Ernek (2005), 🔻Ľuboš Praženka (2005 – v riešení).
Dlhodobo zranení útočníci: Marek Zuziak (1995), Roland Gerebenits (2000), Lukáš Slávik (1996).
Tréner: Peter Jakuš (1986).
Asistent trénera: Alexander Homer (1970).
Tréner brankárov: Dušan Perniš (1984).
Kondičný tréner: Miroslav Smataník (1987).
Masér, fyzioterapeut: Tomáš Homola (1989).
Prezident klubu: Igor Steiner (1967).
Manažér klubu: Ján Panák (1955).
Manažér mužov a vedúci: Marián Lovíšek (1948).
🔻Odchody: Marek Teplan (FC Košice), Richard Pečarka (Tatran Liptovský Mikuláš), Martin Slaninka (Tatran (Liptovský Mikuláš), Šimon Kováč (Spartak Myjava), Kristián Mihálek (FK Pohronie), Marek Václav (zatiaľ bez angažmá), Ľuboš Praženka (AS Trenčín ? – v riešení).
🔻Príchody: Marek Kalina (FK Zlínsko – v riešení), Maroš Čurik (Spartak Myjava), Adam Cisár (Spartak Myjava), Lukáč Jánošík (Zemplín Michalovce), Patrik Jakubík (MŠK Žilina), Daniel Rapavý (Dynamo Malženice), Andrej Baštek (dorast), Matúš Baštek (dorast).
zdroj: fb MŠK Považská Bystrica – futbal
———————————————————-

POVAŽSKÁ BYSTRICA. Pred novým ročníkom 2. futbalovej ligy 2024/25 prišli do tímu MŠK Považská Bystrica noví hráči. Okrem Jakubíka zo Žiliny, Jánošíka z prvoligových Michaloviec, ktorý predtým odohral zápasy aj za Žilinu, Rapavého z Malženíc a Kalinu s Čurikom, privialo pod Považský hrad aj tretieho Myjavčana Adama Cisára.

A práve posledne menovanému sme položili niekoľko otázok.

Kto vás ako prvý oslovil k prestupu do Považskej Bystrice?

Hlavný tréner Peter Jakuš. Poznáme sa veľmi dobre, keďže ma trénoval v mládeži aj mužoch Dubnice nad Váhom, predtým aj ako mládežníka v tom istom klube. Napokon, som jeho odchovancom.

Aký bol váš najväčší úspech v drese Myjavy?

Víťazná séria jedenástich duelov v rade ešte v tretej lige, keď som dal 18 gólov. Nakoniec bol z toho postup z druhého miesta do druhej ligy.

Aj Jakub Tancík hrával za Myjavu. Aká je vaša spolupráca na trávniku?

Veľmi dobrá, vychádzame spolu herne aj osobne.

Považská Bystrica patrila do top 5 v minulom ročníku 2. ligy. Boli by ste ešte rád, keby tomu tak bolo aj v novej sezóne?

Áno, keby sme nadviazali na podobné úspechy. Formuje sa nám zaujímavý tím a bolo by perfektné prekonať umiestnenie z minulej sezóny.

Na ktorom poste sa vám hrá najlepšie?

Na pozícii stredného záložníka.

Ako hodnotíte spoluprácu s trénerom Petrom Jakušom a manažérom Mariánom Lovíškom?

Pod Jakušom sa mi trénuje výborne. Tréningy sú intenzívne a kvalitné. Ak bude na sebe tvrdo pracovať, s čím idú ruka v ruke aj športové úspechy, nepochybujem o tom, že by mohol trénovať aj v 1. lige.

Spoluhráči mi pripomenuli pri vzájomných rozhovoroch, že Lovíšek hral prvú ligu za český Frýdek-Místek. Teší ma, že pracuje pre klub, v ktorom vyrastal a je v ňom prínosom.

Považská Bystrica mala v súťaži v poradí tretie najvyššie návštevy. Čo by ste odkázali jej priaznivcom?

Sledoval som jej zápasy, keďže v Považskej mám veľa kamarátov aj mojich bývalých spoluhráčov z Myjavy a návštevnosť u mňa určite zarezonovala.

Prial by som si, aby chodili aj naďalej v takom hojnom počte, dokonca aby ich prichádzalo ešte viac a aby sme ich bavili našou hrou a dobrými výsledkami

Adam Cisár v drese Myjavy.

Adam Cisár v drese Myjavy. (Zdroj: Vladimír Pyxel Domen)

Peter Mičúch, Ján Borčányi

Redakcia, Externý prispievateľ

 


Notice: compact(): Undefined variable: limits in /data/web/virtuals/114283/virtual/www/domains/mskpb.eu/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /data/web/virtuals/114283/virtual/www/domains/mskpb.eu/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Start a Conversation

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *