Začala letná príprava

povazska.dnes24.sk Filip Chudý

rozhovor s managerom FK MŠK:  TU

Futbalisti MŠK Považská Bystrica začali v pondelok letnú prípravu na nový ročník tretej ligy, v ktorej už budú oficiálne vystupovať pod klubovou značkou. V jarnej časti minulej sezóny totiž ešte hrávali pod hlavičkou Borčíc, od ktorých získali licenciu, pričom nakoniec obsadili druhé miesto, čo sa nečakalo. Ďalšou výraznou novinkou je to, že hráči dostali zmluvy a budú dostávať finančné odmeny. Podľa slov klubového manažéra Jána Panáka financovať klub bude hlavne mesto cez MŠK, no podarilo sa im dohodnúť aj so sponzorom, pričom s ďalším rokujú. Primátor mesta Karol Janas uviedol, že hádzanú aj futbal dokážu mať bez väčších problémov zastabilizované.

Zmeny sa udiali aj v samotnom kádri. Stredopoliar Mário Boris a brankár Pavol Lastovica sa po konci hosťovania vrátili do Krásna nad Kysucou, univerzál Marek Púpala prestúpil do Dolných Kočkoviec. Stopér Lukáš Mravec má kvôli známej afére, o ktorej sme už písali, pozastavenú činnosť. „Zostáva hráčom klubu, ale musí očistiť svoje meno, inak hrať nemôže,“ vysvetlil Panák, ktorý sa vyjadril aj k posilám.

Z nášho dorastu prišiel stredopoliar Jakub Borovička. Útoku zas pomôže Adam Gáborík, ktorý na jar nemohol hrať za Borčice. Na prestup prišli urastení bratia Zavadzanovci z Púchova. Starší 24-ročný Matej hrával za mužov, 19-ročný Jakub v doraste. „Teší nás, že zostal strelec Lukáš Slávik, ktorý bol na skúške v Komárne. Káder nemáme uzatvorený, rokujeme ešte z dvoma-troma hráčmi. Ak sa nám ich podarí angažovať, myslím, že sme sa oproti minulej sezóne ešte posilnili,“ konštatoval manažér klubu.

Považskobystrický tréner Jaroslav Vágner prezradil, že v hre bolo aj angažovanie skúseného prvoligového futbalistu Mateja Sivu, ten ale mal uprednostniť nakoniec inú ponuku. No v hľadáčiku podľa jeho slov majú dvojicu skúsených odchovancov Považskej Bystrice, pričom verí, že ich aj získajú. V klube navyše ešte skúšajú aj niektorých hráčov. „Prioritou je zisk stopéra, na tomto poste sa musíme bezpodmienečne posilniť. Ďalšie posily by som si vedel predstaviť aj v strede poľa a útoku,“ doplnil tréner.

Do začiatku ligovej súťaže zostáva našim futbalistom mesiac. Budú trénovať štyrikrát týždenne a odohrajú aj štyri zápasy. „V príprave chceme nabrať kondíciu, no hlavne pri práci s loptami, aby sa zlepšila aj technika hráčov. Taktiež chceme zohrať káder, v ktorom prišlo k zmenám na dôležitých miestach, veď na Mravcovi a Borisovi sme dosť stavali. Ich odchod nám urobil škrt cez rozpočet,“ dodal Vágner.

Ten verí, že budú pokračovať v dobrých výkonoch z jarnej časti. Vedenie klubu chce, aby hrali dôstojnú úlohu v novom ročníku a pohybovali sa minimálne v lepšom strede tabuľky, pričom sa nebránia ani vyšším priečkam

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /data/web/virtuals/114283/virtual/www/domains/mskpb.eu/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /data/web/virtuals/114283/virtual/www/domains/mskpb.eu/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Start a Conversation

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *