O rekonštrukcii štadióna

Bez dotácie väčšiu rekonštrukciu neurobia

Do futbalového štadióna v Považskej Bystrici roky zásadnejšie neinvestovali. Časť tribúny statik neodporučil používať. Nevyhovujúce sú aj sociálne zariadenia v šatniach.

 
POVAŽSKÁ BYSTRICA. Priestory futbalového štadiónu majú už štvrťstoročie.Na zásadnejšiu rekonštrukciu športového areálu potrebuje mesto pomoc. O dotáciu požiadalo Slovenský futbalový zväz (SFZ) aj úrad vlády.

Momentálne opravy a komplexné riešenie

Mestské športové kluby (MŠK) začali nedávno s rekonštrukciou sociálny zariadení v šatniach. Práce začali pred začiatkom sezóny.

„Do súťaží a činnosti družstiev zatiaľ opravy nijako nezasiahli. Máme k dispozícii ešte jedny sociálne zariadenia a pre nepriaznivé počasie v marci boli niektoré súťaže zrušené,“ informoval riaditeľ MŠK Ľubomír Kubovič. Ostatné sociálne zariadenia budú dávať do poriadku priebežne podľa peňazí. Tie by chcelo mesto a športové kluby získať aj od Slovenského futbalového zväzu.

 

„Podali sme žiadosť na pridelenie dotácie. Z nej by sme chceli zrekonštruovať aj tribúnu,“ spresnil Kubovič.

Jedna časť tribúny je už vo veľmi zlom stave, statik neodporúča jej používanie, je uzavretá.

Peniaze sľubovalo mesto vyčleniť na zastabilizovanie tribúny už minulý rok. Malo ísť o investíciu 30-tisíc eur.

„Vec chceme riešiť komplexne, nie len čiastočne, ako sme pôvodne plánovali,“ reagoval Kubovič na otázku, prečo nezastabilizovali tribúnu.

Práce, ich dôvod a ukončenie

Práce na odstraňovaní starých obkladov a zariadenia robia MŠK zatiaľ vo svojej réžii.

Na ďalšiu časť rekonštrukcie si už zabezpečia odborníkov. Predpokladané náklady aj s materiálom sú vo výške asi osemtisíc eur. Práce plánujú ukončiť v polovici apríla.

Počítajú s dotáciou

Primátor Karol Janas tvrdí, že pre vyššiu súťaž nie je potrebné robiť väčšie úpravy na štadióne. Ani rekonštrukcia sociálnych zariadení podľa neho nesúvisí s tým, že by mala Považská Bystrica hrať tretiu ligu.

„Bola to nevyhnutnosť, lebo keby prišli hygienici, určite by nám už nepovolili prevádzku. Tretia liga je stále na úrovni krajskej súťaže, takže si nevyžaduje nejaké väčšie zásahy na štadióne,“ hovorí Janas.

Ak by sa mala Považská Bystrica posunúť ďalej, areál by musel prejsť zásadnejšími úpravami. „My zatiaľ o takomto postupe neuvažujeme. To už predpokladá hrať na profesionálnej úrovni a my sa chceme zamerať hlavne na deti a mládež. Profesionáli už vyžadujú podporu sponzorov a tých zatiaľ futbal v meste nemá,“ dodal primátor. Koncom minulého roka informoval primátor Janas, že spoluúčasť mesta pri dotácii SFZ a úradu vlády by mala byť vo výške 40 percent a investícia asi 600- až 700-tisíc eur.


Notice: compact(): Undefined variable: limits in /data/web/virtuals/114283/virtual/www/domains/mskpb.eu/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /data/web/virtuals/114283/virtual/www/domains/mskpb.eu/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Start a Conversation

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *