Mšk PB ašpirant na postup

 Filip Chudý FUTBAL

MŠK Považská Bystrica je favoritom na postup: Klub investoval do posíl

Po krátkej pauze štartuje nový futbalový ročník na regionálnej úrovni. Futbalisti Považskej Bystrice sú ašpirant na postup do druhej ligy.

Už dve futbalové sezóny za sebou neprebehli normálne. Kým ročník 2019/20 na regionálnej úrovni futbalové zväzy rýchlo úplne odpískali, ten minulý zas naháňali za každú cenu, aby sa dohrala aspoň polovica zápasov, čo stačilo na vyhodnotenie poradia. Treba však povedať, že aj za cenu toho, že sa zrodilo množstvo kontumácií, čo pomaly hraničilo s neregulárnosťou.

Zosun v poradí

Ťažila však z toho MŠK Považská Bystrica, ktorá si na jar pripísala až dve kontumačné výhry z celkovo šiestich duelov, keďže súperi ani nepricestovali na zápasy. Aj vďaka tomu sa posunula v tabuľke tretej ligy západ na konečné piate miesto (hralo sa len 15 kôl).

Celkovo to však bol medziročný zosun, keďže v anulovanom ročníku bola po 16 kolách priebežne druhá. V zatiaľ poslednom kompletnom ročníku 2018/19 patrila MŠK šiesta priečka. O sezónu skôr bola Považská Bystrica ešte Borčicami, od ktorej získala licenciu na tretiu ligu. Razom sa tak administratívne a nie športovo dostala z piatej do tretej ligy.

Favoriti súťaže

Vedenie klubu už dlho sníva o druhej lige, pričom vybojovanie si postupu by malo byť cieľom aj v začínajúcej sa novej sezóne. Ba dokonca sa črtá, že MŠK môže byť favoritom číslo jeden.

Dlhodobo najlepší klub tretej ligy z Myjavy totiž odmietol postúpiť do druhej najvyššej súťaže. Medzi dôvodmi uviedli aj to, že by to vyšlo na približne 100 000 eur viac, keďže cestovania by bolo dlhšie a museli by prísť aj posily. A možné problémy nechceli v neistej dobe riskovať. Myjavčania chcú teraz budovať mužstvo a šancu dajú tiež mladým hráčom. Kopaničiari by mali byť vpredu, ale je otázne, či opäť úplne najvyššie.

Rovno z Fortuna ligy preradili od tretej ligy klub FC Nitra, ktorý „zabával“ slovenskú futbalovú verejnosť mnohými kauzami. To sa odzrkadlilo aj na tom, že prakticky všetci hráči spod Zobora „zutekali“. Zo širšieho ligového kádra zostal vlastne len 20-ročný odchovanec Matej Franko, zvyšok kádra bude úplne zmenený a doplnený hlavne mladými odchovancami a v hre majú byť aj otázni legionári. Preto aj ťažko odhadovať, na čo Nitra bude reálne mať. Ukázať sa to môže už v sobotu v úvodnom kole v Považskej Bystrici.

V očakávaní postupu

Tradične by mala byť silná Beluša, ktorá vyhrala tretiu ligu pred dvomi rokmi, ale zostala v tretej, lebo nemá štadión na vyššiu súťaž, čo sa nezmenilo, preto ťažko môže pomýšľať na postup. Karty na predných priečkach môžu miešať aj Malženice, ale tiež nemajú štadión na druhú ligu, ak si teda nejaký nepožičajú… Vyskočiť môže niekto ďalší, ale na postup nepomýšľa zrejme už nikto.

Aj preto je Považská Bystrica favoritom tretej ligy a očakáva sa od nej v meste postup.

Treba tiež upozorniť, že by malo prísť k reorganizácii a zo štyroch tretích líg by mali byť len dve – západ a východ. Podmieňovací spôsob je však potrebný, keďže sa to teoreticky môže opäť odložiť, lebo súťaž sa ešte len začína a do úspešného konca je ďaleko…

Zmeny v kádri

Postupovým ambíciám MŠK nahráva aj fakt, že káder sa podarilo nielen udržať, ale mestom dotovaný klub investoval aj do posíl. Do ofenzívy prišli na prestup Aurel Dávidík z Podbrezovej, ktorý naposledy hosťoval v Dubnici a na hosťovanie zo Žiliny Daniel Hundák. Do defenzívny prišiel na hosťovanie Jakub Párkaň z Trenčína, ktorý tiež v minulej sezóne hosťoval v druholigovej Dubnici.

Z nosných hráčov skončil kvôli zdravotným problém len Matej Zavadzan. Ostatné odchody boli známe skôr, len sa prípadne teraz spečatili. Peter Šútorík je už v Udiči na prestup. Jakub Borovička prestúpil do Kvašova. Tam bude na striedavý štart pôsobiť aj Erik Filípek, ktorý sa vrátil ako kmeňový hráč do Púchova. Otázna je budúcnosť Mareka Svoradu. A nie sú vylúčené ani ďalšie zmeny.

Káder MŠK Považská Bystrica

Brankári: Martin Kuciak, Fabián Čiernik
Obrancovia: Roman Častulín, Lukáš Mravec, Róbert Petruš, Marián Vala, Dušan Kucharčík, Jakub Párkaň
Stredopoliari: Mário Boris, Jozef Čičut, Sebastián Čiernik, Branislav Gamboš, Aurel Dávidík, Jakub Bambúch
Útočníci: Marek Gajdošík, Lukáš Slávik, Marek Zuziak, Róbert Demjan, Daniel Hundák

 


Notice: compact(): Undefined variable: limits in /data/web/virtuals/114283/virtual/www/domains/mskpb.eu/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /data/web/virtuals/114283/virtual/www/domains/mskpb.eu/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Start a Conversation

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *